„Man atrodo, kad dabar tik visuomenės nuomonė mus priartino prie tikslo. Iš tiesų, esame lygiai tokioje pačioje situacijoje, kokioje buvome jau ne kartą. Liko paskutinis žingsnis, ir jį padėti tikrai bus labai sunku. Taip, rinktinė šiek tiek pasikeitė, kasmet matau ją žaidžiančią vis geriau. Bet tai dar ne pergalė. Nors aš tikiu, kad mūsų rinktinė auga, ir ne už kalnų ji nuolat žais čempionatų finaliniuose etapuose“, – svarstė 47-erių specialistas.

Šimtmečio proga, svajonių komanda – Lietuvos rankinio rinktinės akistata su islandais reklamuojama nešykštint skambių ditirambų. Bet pačios komandos atstovai yra kur kas kuklesni.

„Mes nesame šios dvikovos favoritai – daugelis faktorių yra islandų pusėje. Net neverta klausti, kas bus sunkiausia žaidžiant su tokia komanda – geriau pasiteirautumėte, kas bus lengva. Bet viščiukus suskaičiuosime po rungtynių, jos viską parodys“, – sakė A. Juškėnas.

Čempionų lygos trofėjų su „Montpellier“ klubu iškovojęs Jonas Truchanovičius šiemet dar tapo ir Prancūzijos vicečempionu, pateko į simbolinį pirmenybių septynetą bei buvo nominuotas geriausiai besiginančio rankininko kategorijoje.

Kartu su titulais gula ir atitinkama atsakomybė – 24-erių šiaulietis dabar turėtų būti viena svarbiausių rinktinės ašių ne tik ginantis, bet ir atakuojant.

„Visą šį sezoną buvau ne tik besiginantis rankininkas. Taip, pirmais metais, kai tik atvykau į Prancūziją, man buvo numatytas vaidmuo gynyboje. Bet paskui daug dalyvaudavau ir atakose, sakyčiau, sekėsi visai neblogai, galėjau pasireikšti. Stengsiuosi tą patį daryti ir rinktinėje. Nesvarbu, ar į islandų vartus įmesiu 8 ar 2 įvarčius – man tik rūpi, kad laimėtume“, – kalbėjo J. Truchanovičius.