Tiesioginėje DELFI TV Gyvai transliacijoje dalyvavęs LR Seimo narys, buvęs krepšininkas Sergejus Jovaiša liko nustebintas LKL finalo kokybės ir atkaklios kovos, kuri jame virė.

„Kiek man teko stebėti finalo serijas, o stebėjau visas, ši buvo kokybiškiausia iš visų. Išmetus kažkurias detales gynyboje, susikaupimo stoką, pagal kokybės lygį abi komandos demonstravo kokybišką ir akiai patrauklų krepšinį su abipusiais šansais. „Lietuvos rytas“ finalą pasiekė bene geriausios sportinės formos ir sudarė rimtą konkurenciją žalgiriečiams.

Daugelis prieš šią seriją vilniečiais netikėjo, aš ir pats prognozavau, kad Kaunas laimės 4:1, gal 4:2. Žalgiriečiams teko jungti savo čempioniškas pavaras kiekvienose rungtynėse, o vieneriose net ir nepavyko. Žalgirį dažniausiai pabudindavo treneris Jasikevičius, jie įjungdavo tą žvėrišką instinktą ir maždaug užtekdavo 5 minučių, per kurias „Žalgiris“ laimėdavo“, – teigė S. Jovaiša.

Jis kritikavo „Lietuvos ryto“ sprendimą lemiamu metu paviešinti informaciją apie tai, kad po sezono atsisveikins su Rimu Kurtinaičiu, ir davė skausmingą patarimą „Žalgiriui“ dėl to, kokius žaidėjus į savo gretas medžioti šį tarpsezonį.