Pirmąją varžybų dieną moterų tarpe svorio kategorijoje iki 63 kg. Susirėmė viena tituluočiausių Lietuvos trikovininkių Daiva Žarovienė estė Marriana Bagdanova bei jaunoji kaunietė Milda Brūverė. Po įtemptos kovos estė, pagerinusi savo šalies rekordą, šioje svorio kategorijoje įveikė visas varžoves ir tapo ne tik stipriausia svorio kategorijoje iki 63 kg, bet tuo pačiu jai atiteko ir absoliučios varžybų nugalėjotojos titulas. Svorio kategorijoje virš 63 kg stipriausia buvo rokiškietė Viktorija Ivaščenkova, antra liko Dolora Ramanauskaitė, trečia balturusė Nadiežda Mikikelsons.
Lengviausioje svorio kategorijoje vyrų tarpe vėl neįveikiamas buvo Egidijus Valčiukas, kuris ne tik gerino jam pačiam priklausančius Lietuvos rekordus, bet ir įvykdė elito klasės normatyvą. Antrą vietą iškovojo Nojus Čypas, trečias liko baltarusis Gorgun Denisas.

Dienos desertu tapo aukšto lygio kova svorio kategorijoje iki 74 kg. Čia didelės staigmenos neįvyko ir šių varžybų favoritas Paulius Pupinis aplenkė Albertą Motiečių bei Liną Sabaitį ir apgynė čempiono titulą.

Antrąją dieną sėkmingai pradėjo Algimantas Smelstorius ir Tautvydas Petrauskas, kurie buvo stipriausi svorio kategorijose iki 93 ir 105 kg. Tautvydas Petrauskas ne tik tapo stipriausiu savo svorio kategorijoje, bet dar iškovojo trečiąją vietą absoliučioje įskaitoje.

Vis dėl to varžybos pasiekė savo kulminaciją, kuomet ant pakylos lipo patys sunkiausi trikovininkai. Ir nors estas Elar Kraav buvo nusiteikęs tapti čempionu ne tik savo svorio kategorijoje iki 120 kg, bet ir parsivežti absoliutaus nugalėtojo titulą to jam padaryti nepavyko. Stipriausias šiose varžybose buvo lietuvaitis Karolis Aleksandravičius, kuris bendroje įskaitoje surinko 985 kilogramus ir tapo tiek svorio kategorijos virš 120 kg čempionas, tiek absoliutus varžybų nugalėtojas