Rungtynes taikliu tritaškiu pradėjo Willas Cherry, bet jau kitoje atakoje Žygimantas Jonušas pataikė dvitaškį su Jameso Andersono pražanga (3:3). Po kelių nesėkmingų „Žalgirio“ atakų abiejų amerikiečių dėka svečiai padidino pranašumą iki rekordinio (10:6). Egidijus Dimša atsakė tolimu metimu ir įpusėjus kėliniui paliko kauniečiams vieno taško pranašumą (10:9). Žalgiriečiai pabandė dar kartą pabėgti: dvitaškį pelnė Tomas Dimša, jau trečią savo tolimą metimą pataikė Willas Cherry, o skirtumas pasiekė 6 taškų persvarą (15:9). Per likusias ketvirčio minutes komandos apsikeitė rezultatyviomis atakomis, bet po pirmųjų 10 žaidimo minučių priekyje buvo „Žalgiris“ – 22:16.

Antrasis kėlinys prasidėjo taikliu Manto Kazonu tolimu šūviu, Lukas Lekavičius atsakė tolimu dvitaškiu, o po Artūro Milaknio tritaškio kauniečiai įgijo 8 taškų persvarą (27:19). Netrukus dar spėjo pasižymėti ir Robertas Javtokas, po kurio puskablio metimo komandas pirmą kartą šiose rungtynėse skyrė dviženklis pranašumas (29:19). Iki ilgosios pertraukos likus penkioms minutėms, „Žalgiris“ padidino savo persvarą (38:25), o po dviejų kėlinių užtikrintai kontroliavo situaciją – 40:25.

Trečiąjį kėlinį Ivanas Nelyubovas pradėjo taikliomis baudomis (27:40), bet netrukus Tomas Dimša atsakė tritaškiu (27:43). Sužaidus 3 minutes šiame kėlinyje „Lietkabelio“ deficitas toliau išliko nesumažėjęs (29:45), o kėliniui įpūsėjus ekipas skyrė tie patys 16 taškų (49:33). Tuo tarpu Willas Cherry toliau smaginosi bei pataikė savo ketvirtą tritaškį šiose rungtynėse, taip padidindamas „Žalgirio“ persvarą (52:33). Tačiau po kelių akimirkų „Lietkabelis“ taip pat pataikė du savo tolimus metimus iš eilės ir kiek aptirpdė kauniečių pranašumą (41:56). Likus minutei iki kėlinio pabaigos, panevėžiečiai skirtumą dar labiau sumažino (46:58), bet po 30 žaidimo minučių žalgiriečiai sugebėjo išlaikyti solidžią persvarą – 62:48.

Ketvirtasis kėlinys prasidėjo Artūro Milaknio dviemis tritaškiais iš eilės, po kurių „Žalgiris“ susigrąžino 20 taškų pranašumą (68:48). Beveik 3 minutes trukusį „Lietkabelio“ taškų badą nutraukė Egidijus Dimša ir Dainius Šalenga (68:53). Bet Artūras Milaknis pataikė trečią tritaškį vien ketvirtame kėlinyje ir vėl paliko aikštelės šeimininkus užnugaryje (71:53). Per likusias kėlinio minutes panevėžiečiai stebūklo nesukūrė ir nuaidėjusi finalinė rungtynių sirena skelbė šalies čempionų pergalę – 82:63.

„Žalgiris“: Artūras Milaknis 17 tšk., Willas Cherry 12 tšk., Lukas Lekavičius 9 tšk.

„Lietkabelis“: Ivanas Nelyubovas, Egidijus Dimša, Evaldas Žabas, Dainius Šalengva visi po 10 tšk.