Pasibaigus varžyboms mintimis apie pasiektus lietuvių rezultatas bei čempionato eigą su DELFI TV dalijosi Lietuvos tradicinės karatė asociacijos (LTKA) prezidentas Giedrius Dranevičius.

„Manau, kad čempionatas pavyko puikiai. Truputį turėjau nerimo dėl pirmąjį kartą čempionate taikytos taškų skaičiavimo sistemos, leidžiančios dirbti žymiai efektyviau. Ši sistema buvo išbandyta tik Čekijos nacionaliniame čempionate. Tuomet sistema pasitvirtino, bet organizuojant varžybas tarptautiniu mastu visuomet yra nerimo. Žmonių skaičius didžiulis, jei kas lūžtų turėtumėme bėdų, todėl buvome pasiruošę atsarginį variantą – senąją sistemą.

Viskas įvyko labai sklandžiai, sistema leido vaikams suteikti dar vieną šansą, išskirtus iš katos rungties startuoti dar vieną sykį ir kovoti dėl bronzos medalių. Ne vienas vaikas tuo ir pasinaudojo.

Apibendrinant, turėjome tikrai didelį kiekį sportininkų, pasaulinio lygio karatė žvaigždžių. Pamatėme puikius vaikus – mūsų karatė ateitį. Darysime išvadas ir judėsime į priekį.

Visuomet džiaugiuosi sportininkų pasirodymais. Mano pagrindinis noras, kad jie turėdami čempionatą kaip tikslą, nesustotų tobulėti. Jeigu matau vidinį progresą, ėjimą į priekį, visa kita antraeiliai dalykai. Jeigu kalbėtumėme apie pačius rezultatus, visuomet norisi auksinio medalio. Kaip bebūtų, turime sidabrinį medalį, daug bronzinių apdovanojimų ir turime apdovanojimų prestižinėse rungtyse kaip komandinė kumita, komandinė kata. Turime puikių vaikų pasirodymų. Lygis yra, judame į priekį.

Praėjus porai savaičių sakyčiau, kad darom dar vieną renginį. Manau, dar padarysime ne vieną karatė renginį Lietuvoje“, - kalbėjo G. Dranevičius.

DELFI TV reportaže galite išvysti ir bronzos medalininkų – Justės Baltrušaitytės ir Norberto Motiejūno mintis.