Galingai startavę „Man United“ futbolinkai jau per pirmą pusvalandį įgijo dviejų įvarčių persvarą ir atrodė, kad pasiklojo tvirtus pamatus pergalei – 3 ir 28 minutėmis pasižymėjo danas Rasmusas Hojlundas.

Tačiau vėliau įvykiai aikštėje tik įsisiūbavo: 42 min. varžovui ant kojos pavojingai užlipusiam Marcusui Rashfordui buvo parodyta raudona kortelė, 45 min. skirtumą sušvelnino Mohamedas Elyounoussi, o 45+9 min. rezultatą iš 11 metrų baudinio, dėl kurio labai pyko ranka sužaidęs Harry Maguire'as, išlygino Diogo Goncalvesas.

Antrame kėlinyje D. Rumšas po VAR peržiūros paskyrė ginčytiną 11 m baudinį jau į šeimininkų vartus ir Bruno Fernandesas 69 min. meistriškai jį realizavo. Vis dėlto vienu žaidėju daugiau aikštėje turėję Danijos atstovai pasiekė savo: 83 min. Lukas Lerageris dar sykį atstatė pusiausvyrą (3:3), o 87 min. Roony Bardghji išplėšė kopenhagiečiams pergalę – 4:3.

Po skaudžios nesėkmės tiek „Man United“ atstovai, tiek Anglijos futbolo ekspertai puolė kritikuoti arbitrų ir VAR komandos darbą. Daugiausiai klausimų jiems sukėlė pirmasis 11 m baudinys, kurį D. Rumšas ryžtingai paskyrė net be VAR pagalbos.

„Mes praleidome du įvarčius, kurie neturėtų skaičiuotis. Pirmasis – dėl nuošalės, nes priešais Andrę Onaną buvo ir vaizdą jam užstojo kitas varžovas, o antrasis – dėl baudinio. Bet ką tu gali padaryti?“, – po rungtynių piktinosi „Man United“ treneris Erikas ten Hagas.

Jo auklėtiniui parodytą raudoną kortelę kvestionavo ir E. ten Hagas.

„Kai žiūri sulėtintą epizodo pakartojimą, visada viskas atrodo daug blogiau. Ir jie užtruko taip ilgai, kol nusprendė ją rodyti. Aš esu labai nusivylęs tokiu sprendimu. Šis sporttas niekada neturėtų būti toks, futbolas neturi su tuo nieko bendro“, – griežtai kalbėjo strategas.

„Mums teko išgyventi daugybę sprendimų, kurie buvo prieš mus, bet taip jau yra. Kažkuriuo metu jie atsisuks ir į mūsų pusę. Pamačiau daug pozityvo, nors galiausiai ir pralaimėjome. Labai sunku, kai lieki su 10 vyrų. Tačiau net ir tada mes kontroliavome rungtynes. Kovojome ir žaidėme labai gerai. Ir vis tiek likome be taško“, – krimtosi E. ten Hagas.