Praėjus vos metams 213 cm ūgio centras yra viena dominuojančių jėgų „Betsafe–LKL“ čempionate bei toliau sėkmingai tęsia šeimos krepšinio tradicijas, perimtas iš „Šiaulių“ garbę taip pat gynusio tėčio Sigito.

„Dauguma vaikų Lietuvoje svajoja tapti krepšininkais, tai ir mano buvo tokia svajonė, – bendraudamas su LKL.LT sakė L. Birutis. – Žingsnis po žingsnio to siekiau. Net kartais per daug krepšinio namuose – net ir mama žiūri, visi tik komentuoja, ką geriau daryti.“

Iš Šiaulių kilęs L. Birutis vaikystėje lankydavosi „Šiaulių“ rungtynėse ir dar tuomet komandą treniravęs A. Sireika pamena, kad tarp vaikų sukiodavosi ir L. Birutis.

Ūgtelėjęs krepšininkas išvyko į Kauną ir tapo „Žalgirio“ krepšinio mokyklos dalimi, bet prieš metus prisijungė prie Prienų–Birštono „Vytauto“, o šį sezoną priėmė A. Sireikos kvietimą grįžti į gimtinę.

„Antanas tuo ir pasižymi, kad gerai dirba su jaunimu, – sakė 20-metis L. Birutis. – Tai darė didelę įtaką sprendimui. Tikrai smagu po tiek metų grįžti į Šiaulius. Užaugau čia, tėvai čia, draugai čia, visi ateina palaikyti – tik prideda motyvacijos.“