Nors vakar lenktynių diena buvo sėkminga lietuviškiems ekipažams, tačiau neapsieita ir be kuriozų. Likus 150 kilometrų iki finišo, Benedikto Vanago ir Andrejaus Rudnickio pilotuojamam „OSCar“ automobiliui dingo vairo stiprintuvas, o baigus greičio ruožą, už kilometro ekipažui baigėsi ir degalai.

„Džiaugiamės, kad užteko kuro visai trasai įveikti. Pasirodo, „OSCar“ sunaudoja daug daugiau degalų nei kad manėme. Rytoj startuosime su visiškai pilnu baku degalų, nes laukia pati ilgiausia Dakaro diena – 633 kilometrai. Tad rytoje esame ant ribos, kad užtektų degalų visai dienai. Šiandien paskaičiavome, kad „OSCar“ sunaudojo 100 kilometrui 100 litrų kuro“, – dalinosi dienos įspūdžiais lenktynininkas Benediktas Vanagas.

Likus trims Dakaro lenktynių dienoms, „General Financing – Autopaslauga“ komanda dar negyvena 2014 Dakaro lenktynių pabaiga. Pasak Benedikto Vanago, finišas pats neateis, reikia padaryti darbą, kad taip atsitiktų.

„Organizatoriai sako, kad ketvirtadienį bus pati sunkiausia diena. Jų teigimu, būtent ši diena ir išspręs Dakaro lyderių pozicijas paskutinę dieną. Yra trys dienos iki finišo, kuriose gali atsitikti visiškai viskas. Aš noriu, kad finišo diena ateitų. Bet suprantu, mes dar turime padaryti didelį darbą, kad taip atsitiktų. O tam mes esame pasiruošę“, – apie artėjančią finišo dieną kalbėjo lenktynininkas Benediktas Vanagas.

Šiandien lietuvių bei visų kitų dalyvių lauks vienuoliktoji Dakaro lenktynių diena, kuri lems lyderių pozicijos. Dalyviams teks įveikti 605 greičio ruožo kilometrus. Pirmieji automobiliai startuos 16:06 val., Benediktas Vanagas ir Andrejas Rudnickis važiuos iš 24-osios pozicijos 16:20 val., o Antanas Juknevičius ir Vytautas Obolevičius – iš 37-osios vietos 16:31 val. Lietuvos laiku.