Prieš renginį sklandė gandai, kad kalba gali eiti apie tenisininkės karjeros pabaigą. Pastaraisiais metais M. Šarapovą kamavo traumos. Tačiau paaiškėjo, kad ji vartojo dopingą. M. Šarapova išėjo į sceną prieš žurnalistus viename Los Andželo senamiesčio viešbučių vėluodama 7 minutes. Iš lapelio ji perskaitė tokį pranešimą.

„Ačiū, kad jūs visi čia susirinkote. Noriu jums pranešti, kad neseniai gavau laišką iš Tarptautinės teniso federacijos (ITF), kuriama sakoma, kad aš vartojau dopingą. Aš 10 pastarųjų metų vartojau vaistą „Mildronatą“. Dabar paaiškėjo, kad jis turi kitą pavadinimą - „Meldonium“. Jis ir aptiktas mano kraujyje. Aš nežinojau, kad tai uždraustas preparatas. Šeimos gydytojas jį man duodavo“, - sakė M. Šarapova, kurios dopingo testas buvo teigiamas per Australijos atvirą čempionatą (sausio 26-ą dieną - DELFI).

DELFI primena, kad Meldonio (meldonium) dihidratas į draudžiamų preparatų sąrašą pateko tik nuo 2016 metų sausio 1 d. Mildronatas, kurio sudėtyje yra meldonio, didina ištvermę ir sumažina raumenų įsitempimą, esant dideliems fiziniams krūviams.

„Esu atvira ir nuoširdi. Aš prisiimu visišką atsakomybę. Padariau klaidą. Nuvyliau savo fanus, šeimą ir nuvyliau visą teniso sportą. Aš žaidžiu tenisą nuo ketverių metų ir taip stipriai myliu šį žaidimą. Nenoriu taip baigti karjeros. Tikiuosi, kad man dar bus suteiktas šansas žaisti. Aš žinau, kad jūs galvojote, kad aš baigiu karjerą. Bet jei norėčiau pranešti apie karjeros pabaigą, tai nebūtų Los ndželo centre esančiame viešbutyje, kur paklotas toks šlykštus kilimas“, - kalbėjo M. Šarapova.