Apdovanojimais įvertinta juosta „Respeto“ („Pagarba“) pasakoja lūšnynuose gyvenančio jaunuolio istoriją. Paguodą ir nusiraminimą jam pavyksta rasti tik dainų tekstuose, nes gyvenimas – tikras pragaras: policija nugriauna jo namus, išveja kaimynus ir sušaudo narkotikų platinimu bei vartojimu įtariamus asmenis.

Filmo įvykiai primena Filipinų prezidento R. Duterte paskelbtą kruvinąjį karą su narkotikais, pareikalavusį tūkstančių žmonių gyvybių.

Pagrindiniai vaidmenys filme patikėti filipiniečių hiphopo atlikėjams Raymondui Abracosai ir Marlonui Peroramasui. Šių metų geriausių šalies nepriklausomų filmų festivalyje juostai „Respeto“ atiteko geriausio filmo ir keletas kitų apdovanojimų. Ją režisavęs Alberto Monterasas II tikisi, kad filmą pavyks pristatyti ir platesnei auditorijai – rodyti prekybų centruose įrengtuose ekranuose ir nepriklausomuose kino teatruose.

Jis įsitikinęs, kad brutalios priemonės, kurių buvo imtasi per R. Duterte inicijuotą kovos su narkotikais kampaniją, nusipelno pačios griežčiausios kritikos.

Žudynėms prilygstantys R. Duterte kovos su narkotikais metodai sukėlė didžiulį kovotojų už žmogaus teises, katalikų bažnyčios ir opozicijai atstovaujančių politikų pasipiktinimą.

Vykdytos kampanijos taikiniais dažniausiai tapdavo skurdžiausi miesto gyventojai ir jaunimas. Per 15 pastarųjų mėnesių policijos įvykdytų kovos su narkotikais operacijų metu buvo nužudyta daugiau nei 3 800 žmonių.

Su narkomanams ir narkotikų platintojams paskelbtu karu siejamas dar bent 2 100 tuo metu įvykdytų žmogžudysčių. Žmogaus teisų gynėjų metamus kaltinimus dėl narkotikų platinimu įtariamų asmenų žudymo policija neigia.