Londono O2 arenos užkulisiuose (gerbėjams besirenkant į pasirodymą, bilietai į kurį išgraibstyti bilietai akimirksniu) kultinės grupės lyderis, dar žinomas ir kaip Charlesas Michealas Kittridge Thompsonas IV, sutiko pasikalbėti apie tai, kas svarbiausia – muziką – ir naujausią grupės gyvavimo etapą.

„Pixies“ nariai skirtingais keliais pirmą kartą pasuko B. Francisui ėmus nesutarti su bosiste Kim Deal. 2004 metais grupė su trenksmu grįžo.

2013 metais K. Deal antrą kartą paliko „Pixies“ – tada prasidėjo trečioji grupės reinkarnacija, narių įvardijama kaip sunkiausia ir pareikalavusi daugiausia jėgų: grupės inicijuota revoliucija ėmė ir virto populiariosios kultūros dalimi, o tai tokiems besipriešinantiems srovei nemenkas iššūkis. Prie „Pixies“ prisijungė nauja narė – bosistė Paz Lenchantin.

Pokyčiai atsispindi ir grupės kūryboje. Pavyzdžiui, P. Lenchantin nebijo prieiti prie mikrofono ir uždainuoti „All I Think About Now“ – dainą ji parašė kartu su B. Francisu ir skyrė ne kam kitam, o K. Deal.

Daina labai simboliška – ji pasakoja apie grupę, kuri kadaise save sukūrė iš nieko, o dabar gūžiasi nuo savo pačios praeities vaiduoklių.

Ir tai ne vienintelė „Pixies“ problema. Rugsėjį grupė pranešė, kad pagrindinis gitaristas Joey Santiago atsidūrė reabilitacijos klinikoje.

Paskutinis grupės albumas „Indie Cindy“ susilaukė prieštaringų vertimų, tačiau naujausią darbą „Head Carrier“ ekspertai įvardija kaip sėkmingą bandymą susigrąžinti prarastą formą. Be to, P. Lenchantin savotiškai suvienijo grupės narius.