65 metų Ph. Collinsas išgarsėjo kaip progresyvų roką propagavusios grupės „Genesis“ būgnininkas ir pagrindinis vokalistas. Jis puikiai žinomas ir dėl savo solinės karjeros – atpažįstamas iš tokių klasika tapusių dainų kaip „Another Day in Paradise“ ir „In the Air Tonight“. Paskutinį kartą gastroles Ph. Collinsas rengė 2007 metais.

„Gyvendamas ramų ir sėslų gyvenimą Majamyje su vaikais iš jų sulaukiau labai didelio palaikymo ir padrąsinimo. Štai Matthew, kuriam dabar 11 metų, ir penkiolikmetis Nickas. Ir mano vyresnieji – Lily, Simonas ir Joely. Jie visi man nedrąsiai piršo mintį „tėti, neapsileisk – nesustok“. Vaikai niekada neslėpė manantys, kad mano pensija kiek per ankstyva, tačiau man tikrai reikėjo lauko sau, norėjau sustoti ir būti su vaikais, būti tiesiog geras tėvas. Dabar esu tėvas, bet jie mane draugiškai spiria iš namų. Jaučiu, kad jau galiu nieko neskriausdamas ištrūkti. Esu ramus“, - pasakojo Philas Collinsas.

Ph. Collinsas, kuris 2011 metais oficialiai pranešė baigiantis karjerą, birželį Londono „Royal Albert Hall“ surengs penkis koncertus. Vėliau nudžiugins ir savo gerbėjus Kelne ir Paryžiuje, kur taip pat apsilankys su programa „Not Dead Yet: Live“.