Honolulu augęs muzikantas sako, kad muzikuoti pradėjo būdamas vos ketverių. Sako prisimenantis, kad ukulelei visą savo laiką ir dėmesį pradėjo skirti po skausmingos patirties – tėvų skyrybų. Šis instrumentas tapo jo išsigelbėjimu nuo vienatvės.

Rugpjūtį ukulelės virtuozo talentas pagaliau sulaukė rimtesnio pripažinimo. Rugpjūtį vaikinas surengė koncertą Virdžinijos „Birchemere“ koncertų salėje – šiuo pasirodymu jis pradėjo pasaulines gastroles. Vaikinas didžiuodamasis pasakoja, kad turo metu ketina aplankyti ir Jungtinę Karalystę bei Japoniją.

Albumas „Travels“ prekyboje pasirodys 2015 metų spalio 9 dieną.

J.Shimabukuro sako albume norėjęs įamžinti tą patį skambesį, kokį mažąja havajietiška gitara išgauna grodamas gyvai. Jo pasirodymai itin emocingi ir pilni gyvybės.

„Norėjau albume perteikti tokią pačią energiją ir skambesį, kokį išgaunu per gyvus pasirodymus. Įrašų studijoje labai daug eksperimentavome su skirtingais mikrofonais ir stiprintuvais“, - pasakojo muzikantas Jake‘as Shumabukuro.

J.Shimabukuro po koncertų mielai bendrauja su gerbėjais, mielai pasirašo ant jų ukulelių. Mažąją havajietišką gitarą muzikantas vadina „mažąja instrumentų „iPad“, ji labai nedidelė, todėl ją galima visur pasiimti su savimi.

Skelbiama, kad po pasaulį muzikantas su savo ukulele blaškytis iki pat 2016 metų vasario.