Viena iš šokėjų – princesė Taunan, kuri, kaip ir daugelis salos turizmo sektoriaus darbuotojų, kitą savaitę pusmečiui liks be darbo: pasibaigus sezonui, kurortas šešiems mėnesiams užsidarys.

Toks gana drastiškas sprendimas, kurį priėmė prezidentas Rodrigo Duterte – jis sako, kad tokių priemonių būtina imtis kovojant su tarša ir nelegalia plėtra.

Borakajaus, kuris turistams bus uždarytas balandžio 26 dieną, prisijungė prie kitų Pietryčių Azijos salų kurortų, kenčiančių nuo vis didesnio atvykėlio skaičiaus.

Taunan su ugnimi šoka nuo keturiolikos. Mergina teigia, kad dabar bando užsidirbti kuo įmanoma daugiau pinigų, kol sala dar neuždaryta.

Kiekvieną vakarą 65 salos ugnies šokėjai skuba į paplūdimius, esančius prie viešbučių ir restoranų. Spalvingais kostiumais vilkintys linksmintojai profesionaliai įvaldę ugnies stichiją ir muziką.

Taunan sako, kad per vieną vakarą arbatpinigiais iš turistų užsidirba maždaug 10 dolerių. Žinoma, tai nėra daug, tačiau kartu su vyru, kuris dirba transporto sferoje, pajamų turi pakankamai ir trijų asmenų šeima gali pragyventi.

Taunan neturi darbo alternatyvų, tad liks saloje ir lauks, kada sugrįš turistai.