Pianinu groti J. Alexanderis pradėjo būdamas šešerių. Pirmasis jo instrumentas buvo elektroninis klavišinis instrumentas. Juo vaikas išmoko preciziškai atlikti džiazo klasiko Thelonious Monk kompoziciją „Well, You Needn‘t“.
Niujorke gyvenantis trylikametis Alexanderis neseniai pristatė antrąjį albumą „Countdown“, kuriame, kaip teigia pats jaunasis atlikėjas, žymiai daugiau muzikinių ieškojimų. Albume – devyni kūriniai. Jaunasis pianistas atlieka savo mylimo Theloniuos Monk kūrinius, o taip pat Billy Strayhorno kompozicijas ir Johno Coltrane‘o „Countdown“.
Pasakoja jaunasis džiazo pianistas Joey Alexanderis:
„Pirmiausia tiesiog dievinu jų muziką. Klausausi nuo tada, kai save atsimenu. Tokios muzikos klausiausi kartu su tėčiu, ypatingai dievinome „Countdown“. Atlikti šią kompoziciją tikras iššūkis. Ji unikali, noriu pasakyti, kad „Giant Steps“ taip pat puiki, bet „Countdown“ kažkas nepaprasto, nenusakomo žodžiais“.
Iš Balio kilęs jaunasis muzikos genijus per dieną pianinui skiria 2-3 valandas - ir ne vien barškina klavišus.
Pasakoja jaunasis džiazo pianistas Joey Alexanderis:
„Labai sudėtingas procesas, visko labai daug. Visada stengiuosi lavinti ir jausmus, tai, kas mano viduje. Muzika – ne vien atlikimo technika. Tai jausmai, kuriems valdant žinai, kaip reikia groti, jie suteikia laisvę – tiek, kiek jos tuo metu reikia. Be to, labai daug klausausi. Groju gal ir ne itin daug, bet mėgstu klausytis ir išbandyti, ko negrojau anksčiau. Pasitikrinti ribas“.