Keturis metus savartyne filmavęs autorius, savo žiūrovus pavergė šiluma ir žmoniškumu bei pelnė “Sidabrinę gervę” - apdovanojimą, skiriamą labiausiai nusipelniusiems režisieriams Lietuvoje. Autorius pasakoja apie savo tikslo siekimo svarbą bei atskleidžia naujo projekto – Lietuvos Sengirės filmavimo užkulisius.

Pašnekovas dalijasi prisiminimais, kaip kamera tapo jo gyvenimo dalimi: “Penktoje klasėje buvo vakarėlis <…>, mane pasodino ant kėdės ir klausė :” kuo nori būti užaugęs?” . Ir tada man jau buvo susiformavę, kad noriu būti gamtos fotografu ir/arba operatoriumi. Kadangi tais laikais <…> elemetariausia buitinė kamera kainavo tiek, kiek namas, tai tiesiog aš pradėjau fotografuoti, bet visąlaik kirbėjo mintis, kad noriu filmuoti. Kirbėjo, kirbėjo, kirbėjo ir brolis <…> išvažiavo į Ameriką ir dovanų atvežė filmavimo kamerą, buitinę, ir nuo čia prasidėjo mano operatoriaus karjera”.

Pašnekovas mini posakį: “<…> turėk malonų darbą ir tau nereikės dirbti”. Filmavimas jam - gyvenimo būdas ir savęs realizacija. Visgi, filmuojant Sengirę pasitaiko ir iššūkių pačiam sau: “<…> dabar, kai Sengirę filmuojam - užlipi į medį ir sėdi parą arba tris paras. Sėdi ant kietos lentos <…> – menkas malonumas” - atskleidžia pašnekovas, tačiau teigia, jog pakentėti verta vardan tikslo – kadro, paties filmo.

M. Survila akcentuoja, kad svarbiausia turėti tikslą ir visą laiką link jo eiti. “Dažniausiai žmonėm patinka tokie žmonės, kurie užsispiria ir eina savo tikslo link. Tada pradeda atsirasti draugai, kompanija, paskui rėmėjai pradeda remti, kai mato, jog tu iš tikrųjų nori ir kad iš tikrųjų eini. Reikia drąsos <…>, kad žmogus pasirinktų tai, ką nori ir kad to tikslo eitų ir siektų – tai yra svarbiausia”, ryžto ir užsispyrimo kupinais patarimais dalijosi pašnekovas.

„Talentų Kartos“ interviu ciklas – tai pokalbiai su žmonėmis, kuriems pavyksta siekti karjeros aukštumų. Pasakodami apie savo patirtis jie supažindins su savo pasaulėžiūra, padės suprasti, kokiomis nuostatomis vadovaujasi.

„Talentų Karta“ tiki, kad kiekvienas yra talentingas, tačiau klausimas, kurioje srityje, dažnai taip ir lieka neatsakytas. Šios organizacijos tikslas yra padėti jauniems žmonėms pažinti save bei aptikti savo stipriąsias puses, o kartu ir veiklas, kurios leidžia realizuoti save.

Šiuo metu organizacija vykdo programą “Pranašumas 360”, kurioje dalyvaujantys žmonės galės įgyti sėkmingos patirties, atrasti, ką geriausiai sugeba ir kokia veikla teikia didžiausią pasitenkinimą.

Norintiems aptikti savo talentą - www.talentukarta.lt