Projekto iniciatoriai Mike‘as Fitelsonas ir Jennifer Weber dar 2013 metais suvienijo jėgas, norėdami naujam gyvenimui prikelti klasikinį baletą – pateikti naują jo interpretaciją hiphopo ritmu.

Šou dalyvauja 11 šokėjų, didžėjus ir repo legenda Kurtisas Blow.

Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad klasikinė muzika ir hiphopas tikrai neturi nieko bendro, J. Weber paaiškina, kad šiuo atveju viską paaiškina ir susieja bendras vardiklis – šokis.

„Baleto ir breiko šokėjai turi ši tą bendro – šokiu jie pasakoja istorijas. Taigi mes kuriame hiphopo naratyvą, kuriam naudojame savą žodyną. Aišku, esminis hiphopo ir baleto skirtumas yra forma – baletas pakylėja virš žemės, o hiphopas labai žemiškas“, - pasakojo projekto „The Hip Hop Nutcracker“ viena iš kūrėjų, režisierė ir choreografė Jennifer Weber

Svarbu ir tai, kad šiame moderniame pasirodyme išsaugoti visi esminiai klasikinio baleto akcentai.

Daugiau nei tris dešimtmečius hiphopu kvėpuojantis Kurtisas Blow teigia esąs labai laimingas, matydamas dviejų skirtinų muzikos formų simbiozę.

„Nuostabu matyti, kaip gimsta šis projektas, nes visada buvau teorijos, deklaruojančios, kad hiphopas yra lengvai pasiduodanti medžiaga, jam galima suteikti bet kokią formą, šalininkas. Štai kodėl taip puikiai dera rokas ir repas, turime ir regio repą, daugybę įvairiausių stilių. Svarbiausia bendravimas, žinia. Kalbant apie klasikinės ir hiphopo muzikos samplaiką, man visada patiko tokia idėja. Matant kaip žodis virsta kūnu, „Spragtukas“ hiphopo ritmu, esu laimingas – štai kas yra tikroji muzika mano ausims“, - pasakojo reperis Kurtisas Blow.

Projekto premjera Niujorke „United Palace“ erdvėje planuojama lapkričio 20 dieną.