„Vilko vartai“ – viena iš 17 albumo dainų, kuriose kalbama apie vidinius žmogaus brendimo, meilės ir kelionės link savęs virsmus.

Raudonų saulės siūlų gijas – motyvą, atėjusį iš dainos „Vilko vartai“, albumo dizaino autorė Ernesta Vala „išsiuvinėjo“ į vilko galvos ženklą – simbolinius vartus į begalybę. Jis atsispindi tiek logotipe, tiek albumo pakuotės dizaine – kompaktinio disko viršelyje vilko simbolis turi specialiai iškirstas skyles, per kurias kiekvienas gali perverti siūlą ir susikurti savo kelią link vilko vartų.

„Šią koncepciją perkėlėme ir į vaizdo klipą. Solistė įkūnija ieškotoją, kuri mistinėje ir kiek siurrealistinėje miško erdvėje blaškosi tarp siūlų, ieško savo tikrojo kelio. Grupės muzikantai yra jos palydovai, – pasakojo „Vilko vartų“ vaizdo klipo režisierė E. Vala. – Viso klipo nuotaika – tai savitai interpretuota šiaurietiška mitologija, labiausiai primenanti Valhalą - skandinavų mitologijoje - mūšyje kritusių karių buveinę. Tik mūsų užmanyme tai – ne pomirtinis gyvenimas, o vidinis pasaulis, kuris ne mažiau mistiškas, painus ir sudėtingas“.

Vaizdo klipo autorė pasirinko talentingą bendražygių komandą: operatorių Petrą Skukauską, išsiskiriantį energingu ir išraiškingu filmavimo stiliumi, menininką Simoną Kacevą, kūrusį siūlų dekoracijas elektroninės muzikos festivaliams, paslaptimi dvelkiantį makiažą kūrusią Ugnę Ežerinskaitę ir vaizdo montuotoją Arūną Vadeišą.