Sietlo policija vedė derybas su barzdotu vyru iš vieno „Macy`s“ daugiabučio, kuris yra maždaug už 9 metrų nuo tos vietos, kur nuo antradienio medyje buvo įsitaisęs vyras, sakė policininkas Patrickas Michaud.

P. Michaud sakė, kad vyras „medžio viršūnėje buvo pasidaręs mažą sėdynę, galbūt net savotišką lizdą“.

Policija atitvėrė trikampę zoną po medžiu, kad apsaugotų visuomenę nuo krentančių objektų, įskaitant ir patį vyrą, kuris tapo populiariu kalbų objektu.

Vyras medžio viršūnėje pirmą kartą buvo pastebėtas antradienio rytą ir visą dieną į policininkus apačioje svaidė įvairius objektus, įskaitant šakas bei sekvojos kankorėžius, sakė P. Michaud. Vyriškis medyje taip pat tvirtino, kad yra ginkluotas peiliu.

Policija deryboms su vyru pasitelkė ugniagesių keltuvą, bet vėliau jo pririekė kitoje vietoje ir keltuvas išvažiavo.

Policijos pranešime teigiama, kad vyriškis galėjo išgyventi asmeninę krizę. Didžiąją dalį laiko jis elgėsi ramiai, pridūrė P. Michaud.

Smalsuoliai filmavo medyje tupintį vyrą, kuris mūvėjo chaki spalvos kelnėmis, vilkėjo languotu bliuzonu ir bvo užsidėjęs raudoną kepuraitę.

Kai kurie žmonės šaukė ant vyro ir kaltino jį žalojant medį, pasodintą 1973 metais. Kadaise sekvoja buvo 30 m aukščio, bet prieš kelis metus ją aplaužė vėtra.