Kūrėjai teigia, kad jų tikslas – „išskirtinai subjektyvi tiesa apie buvusį nuožmumu garsėjusį Serbijos lyderį, lėmusį šalies likimą paskutinį XX amžiaus dešimtmetį“.

S. Miloševičius vadovavo Serbijai per XX amžiaus pabaigos Jugoslavijos karus, o jo asmenybę visada lydėjo itin aršūs vertinimai. Jie aktualūs ir po šiai dienai, nors politiko jau nebėra gyvo. Kūrėjai mano, kad jų miuziklas dėl temos taip pat neliks nepastebėtas.

Miuziklo „Slobodano šou“ repeticijos vyksta Belgrade esančiame Serbijos nacionaliniame teatre. Jo kūrybinį stuburą sudaro Kosovo serbų pasakojimai apie gyvenimą po 1998-1999 metų karo, teigia pjesės autorė Jelena Bogavač.

J. Bogavač parengtas kūrinys, kurį teatro scenai adaptuoja režisierius Nenadas Todorovičius, prasideda karais, o baigiasi S. Miloševičiaus teismo procesu Jungtinių Tautų karo nusikaltimų tribunole Nyderlandų Hagos mieste.

S. Miloševičius nuo širdies smūgio mirė savo vienutėje Hagoje 2006 metų kovą tribunolui taip ir nespėjus paskelbti jam nuosprendžio dėl kaltinimų genocidu ir kitais karo nusikaltimais. Anot N. Todorovičiaus, miuziklas siekia atskleisti „sudėtingą subjektyvią tiesą apie šį žmogų“.

Bandymas subjektyviai įvertinti S. Miloševičiaus asmenybę kelia šiurpą ne tik šio politiko oponentams Serbijoje, bet ir vienaip ar kitaip nuo jo veiksmų 1991-1999 metais nukentėjusiems Kroatijos, Bosnijos ir Kosovo žmonėms.

Visi šie konfliktai nusinešė daugiau nei 130 tūkst. gyvybių, milijonai bosnių, kroatų, albanų ir net serbų buvo priversti apleisti namus.
Miuzikle taip pat vaizduojama ir nemenką įtaką turėjusi politiko žmona Mirjana Markovič, dukra Marija ir sūnus Marko Milosevičius. Visi jie iš Serbijos pabėgo.

Miuziklo „Slobodano šou“ premjera numatoma vasarį Gračanicoje – serbų anklave Kosove.