Dėl gražiausiojo titulo rungiasi apie 26 tūkst. kupranugarių. Nugalėtojų laukia išties įspūdingi prizai. Pirmąsias vietas užimsiančių gyvūnų savininkams pažadėta skirti po daugiau nei 100 mln. rialų, o tai prilygsta maždaug 21,6 mln. eurų.

Kupranugarių kovą dėl grožio nė kiek neperdedant galima pavadinti žūtbūtine. Kai kurie savininkai savo augintinius gražina net pasitelkdami plastikos chirurgų paslaugomis, ryžtasi butolino toksino injekcijoms. Vis dėlto šios priemonės laikomos neleistinomis, todėl tokie dalyviai iš karto diskvalifikuojami. Šiemet iš konkurso dėl šios priežasties buvo pašalinta maždaug 20 kupranugarių.

Du iš festivalio renginių – kupranugarių lenktynės ir gyvūnų paroda. Vaikams įrengtas zoologijos sodas. Festivalio svečiams siūloma pajodinėti, taip pat pasižiūrėti į didžiausią pasaulyje kupranugarį, kurio ūgis siekia beveik tris metrus.

Nuo šalies sostinės Rijado iki vietos, kurioje vyksta festivalis, maždaug pusantros valdos kelio. Renginio organizatoriai teigia, kad šiemet žiūrovų atvyko kone trečdaliu daugiau nei pernai. Kasdien į dykumų laivais pramintus gyvūnus atvyksta pasižvalgyti po 25–30 tūkst. smalsuolių.