Ketvirtadienį (liepos 6 d.) jie su parašiutais iššoko iš lėktuvo, sklandžiusio maždaug 6,8 kilometro aukštyje virš vieno iš Kenijos paplūdimių.

Šuoliai gal ir nebūtų kuo nors ypatingi, jei parašiutininkai nebūtų buvę nuogi. Šitoks sumanymas kilo ne tik kaip bandymas pasiekti pasaulinį šuolio be drabužių rekordą, bet ir kaip siekis pademonstruoti britų vienybę, nepakitusią ir po šitiek neramumų sukėlusios referendumo.

2016 m. birželio 23 d. Didžiosios Britanijos piliečiai nubalsavo už išstojimą iš Europos Sąjungos, o maždaug prieš šešis mėnesius buvo pradėta brandinti šuolio parašiutais idėja.

Tokios kategorijos, kaip šuoliai parašiutu be drabužių, Guinnesso rekordų knygoje nėra, tačiau JAV šuolių parašiutu be drabužių asociacijos įkūrėjas Jeffas Dawsonas sako, kad didžiausias aukštis, iš kurio buvo atliktas šuolis be drabužių, yra maždaug 5,5 kilometro.

Pastarojo šuolio atveju oro temperatūra buvo –18 laipsnių. Šalčio įspūdį didino ir vėjas, kurio greitis – 200 km/h.

Nusiėmę deguonies kaukes ir iššokę iš lėktuvo, parašiutininkai turėjo per penkias minutes pasiekti 4,5 kilometro aukštį, kuriame deguonies lygis jau yra normalus. Jei to padaryti būtų nepavykę, būtų sutrikęs jų gebėjimas mąstyti ir objektyviai vertinti situaciją.

Paskutinę akimirką prie šuolininkų parašiutu komandos prisijungė ir 33 metų matematikos mokytojas O. Aylottas. Tokia mintis jam šovė į galvą labai spontaniškai, kai prieš dieną iki šuolio atsitiktinai sutiko paplūdimyje parašiutininkų trijulę.