Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Olegas Zaicevas antradienį turėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje K. Kazarian pateikti kaltinimai dėl viešosios tvarkos sutrikdymo. Šioje byloje nukentėjusiuoju yra pripažintas vilnietis Miroslavas Ščematovičius. Jis – graikų imtyninkas.

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras Rytis Ivanauskas sako, kad K. Kazarian pateikti kaltinimai po įvykio, kai ji viešoje vietoje pastatė automobilį neįgaliesiems skirtoje vietoje.

„Atėjęs pilietis bandė pasakyti, kad automobilį patrauktų, tada kilo konfliktas, kurio eigoje ji sužalojo nukentėjusįjį, kuris bandė ją sulaikyti ir apgdino jo automobilį, kai iš pykčio spyrė į dureles, – sakė prokuroras. – Nukentėjusiajam nustatytas nežymus sveikatos sutrikdymas. Kaltinamoji nepripažįsta kaltės, o kokia jos pozicija, išgirsime bylą nagrinėjant teisme.“

Šią bylą teismas pradės nagrinėti po mėnesio, nes į pirmąjį posėdį Lietuvos bokso čempionė dėl ligos negalėjo atvykti. Tuo metu nukentėjusiuoju pripažintas vilnietis Miroslavas Ščematovičius apie konfliktą nebuvo linkęs daug kalbėti – vyras užsiminė, kad incidentas įvyko prie sostinės Dzūkų g. esančios parduotuvės „Iki“, kur K. Kazarian savo vairuojamą automobilį pastatė neįgaliesiems skirtoje vietoje.

„Ir dar per dvi vietas ji automobilį pastatė, gerai, kad buvo liudytojas, kuris viską matė, kitaip nežinau, kuo viskas būtų pasibaigę“, – sakė nukentėjusysis. Jis užsiminė, kad pats yra sportininkas – užsiima graikų imtynėmis, todėl esą būtų save apgynęs, jeigu būtų reikėję.

Vyras taip pat sakė, kad boksininkė jam apdraskė veidą, o konflikto metu esą šaukė, jog yra žymi boksininkė. „Man tyrėja siūlė susitaikyti, kaip ir būčiau sutikęs, tačiau ji nesutinka, nes nesijaučia kalta“, – teigė M. Ščematovičius.

Tuo metu baudžiamojon atsakomybėn patraukta K. Kazarian sako, kad istorija, į kurią ji pateko, yra labai nemaloni, tačiau į ją jautriai reagavo dėl to, kad anksčiau iš buvusiojo draugo yra patyrusi ne tik psichologinį, bet ir fizinį smurtą.

„Gatvėje niekada nenaudoju savo boksininkės įgūdžių, nes žinau, kad galiu užmušti žmogų – esu buvusi apsaugininkė, žinau, kas yra būtinoji gintis, kada galima naudoti jėgą, niekada neturėjau problemų su teisėsauga“, – DELFI sakė sportininkė.

Ji pasakojo, kad tik išėjusi iš parduotuvės prie savo automobilio pamatė nepažįstamą vyriškį, kuris „sukiojosi prie valytuvų“.

„Paklausiau, ko jis nori, sakiau, eik šalin nuo mano automobilio, bet jis ėmė ant manęs šaukti, tada įvyko tarp mūsų susistumdymas, jis buvo agresyviai nusiteikęs ir sakė, kad kvies policiją“, – pasakojo boksininkė.

Kai ji įsėdo į savo automobilį, kurį norėjo perstatyti į kitą vietą, nepažįstamasis taip pat įlipo į moters transporto priemonę.

„Jis bandė ištraukti raktelius – visa jėga man įrėmė alkūnę į gerklę, o kita ranka traukė raktą iš spynos, kurį sugadino – aš tik gyniausi, juk nepažįstamas vyras mane užgriuvo visu savo svoriu, todė jam įkišau du pirštus į akis ir išstūmiau iš automobilio, o paskui atvažiavo policija ir pamatė tą vyrą su raudonomis akimis“, – pasakojo K. Kazarian.

Anot jos, dar prieš atvykstant policijai atsirado liudytojas, kuris teigia, jog viską matė. Tačiau jis esą puikiai pažįsta K. Kazarian ir, moters teigimu, turi pagrindo jai kerštauti – boksininkė atskleidė, kad liudytojas įkalbinėjo nukentėjusįjį rašyti pareiškimą policijai tik dėl to, jog ši atsisakė būti jo meiluže.

Daugiau apie tai skaitykite DELFI.