Dokumentinė juosta „Davidas Bowie: paskutiniai penkeri gyvenimo metai“ (David Bowie: The Last Five Years), Jungtinių Valstijų kabelinės televizijos kanale HBO debiutavo jau labai greitai – sausio 8 dieną. Tai jau antrasis britų režisieriaus darbas, skirtas šiam legendiniam dainininkui.

Nors F. Whately‘is didžiuojasi esąs ištikinimas D. Bowie talento gerbėjas ir tvirtina paauglystės metais jį tiesiog dievinęs, režisierius prisipažįsta, kad net ir kurdamas antrą filmą apie šį išskirtinio talento kūrėją sužinojo daug naujų dalykų.

Pasakoja dokumentinio filmo apie D. Bowie režisierius Francis Whately‘is:
„Labai daug sužinojau apie jo įkvėpimo šaltinius, apie tai, iš kur jis sėmėsi kūrybinio polėkių, minčių, idėjų. Tai ir Biblija, ir Nietzsche veikalai, ir jo paties kaip kūrėjo manifestas. Tų šaltinių labai daug, jis įkvėpimo rasdavo visur, mokėjo netikėtu kampu pažvelgti į įprastus dalykus. Žinote, jis buvo neįtikėtinai apsiskaitęs žmogus. Beveik visą gyvenimą surydavo po knygą per dieną“.

Filmas „Davidas Bowie: paskutiniai penkeri gyvenimo metai“ detaliai supažindina su D. Bowie kūrybos virtuve, pateikia jo buvusių grupės narių, bendraminčių ir ilgamečio prodiuserio įžvalgas.

F. Whately‘is filmą baigė prašydamas savo pašnekovų prisiminti jų paskutinį pokalbį su D. Bowie. Režisierius pasidalino ir savo istorija – tai buvo tarsi perkūnas iš giedro dangaus gautas elektroninis D. Bowie laiškas. Iki jo mirties buvo likęs geras mėnuo.