Britų muzikantui išgauti būtent tokį naujo albumo skambesį padėjo muzikos prodiuseris iš Šiaurės Airijos Davidas Holmesas, kuris N. Gallagheriui griežtai paliepė į įrašų studiją nesinešti jokių atliktų namų darbų ir išankstinių nuostatų.

„Žinote, kaskart, kai muzika imdavusi bent kiek priminti „Oasis“, jis skubiai mane stabdydavo ir primindavo: „Jau esi tą daręs. Pabandykim šį tą naujo“. Taigi teko nuolat save kontroliuoti ir stabdyti... Išbandžiau viską, ką per tiek metų išmokau, ir tada atėjo akimirka, kai supratau, kad nebegimsta naujos idėjos, supratau, kad nebejudu iš vietos... Tik tada sistema persikrovė, grojau ir įvyko stebuklas“, - pasakojo britų muzikantas Noelis Gallagheris.

Eksperimentų ir naujo skambesių paieškų rezultatas – skirtingų stilių ir žanrų mišinys.

Brolių Gallagherių dešimtą XX amžiaus dešimtmetį išpopuliarinta grupė „Oasis“ veiklą nutraukė būtent dėl Noelio ir Liamo konfliktų. Noelis tvirtina, kad visas muzikinis grupės palikimas yra tik jo nuopelnas.

N. Gallagherio teigimu, „tiesiog absurdiška“, kad jo albumas niekada nebuvo perkamiausias Jungtinėse Valstijose ir niekada nebuvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimuose, nors „Oasis“ sėkmė Didžiojoje Britanijoje ir buvo beprecedentė.

Albumas „Who Built the Moon“ išleidžiamas lapkričio 24 dieną.