Keletas intarpų ir pakeitimų, jų teigimu, padėjo suteikti kūriniui aktualumo – priartinti jį prie Donaldo Trumpo vadovaujamai Amerikai aktualių temų.

Londono „Vaults“ teatre rengiamas šou nuo ankstesnių pastatymų skirsis kad ir tam tikromis dainų tekstų vietomis. Septintajame praeito amžiaus dešimtmetyje Jameso Rado ir Germoe Ragni sukurtas miuziklo tekstas pakoreguotas siekiant įtraukti šių dienų politiką atitinkančių replikų.

Kūrinio veikėjų lūpomis skelbiamos stipresnės Amerikos idėjos yra akivaizdi aliuzija į prezidento D. Trumpo rinkimų kampanijos šūkį, atspindintį nusiteikimą grąžinti Amerikai buvusią galią. Dabartinio pastatymo žiūrovai galės išvysti ir keletą naujų scenų.

Miuziklo „Plaukai“ siužetas pagrįstas tam tikros genties istorija. Gentis – tai prieš šaukimą į karo tarnybą Vietname protestuojančių Niujorko hipių gauja.

Po pirmosios premjeros kritikai spektaklį vertino labai nevienareikšmiškai. Daugiausia priešiškumo susilaukė atviras nuogo kūno demonstravimas, narkotikų vartojimo scenos ir nepagarbus elgesys su Jungtinių Valstijų vėliava – ši buvo apversta ir ištiesta ant grindų.

Šou ne vienus metus buvo demonstruotas tiek Niujorko Brodvėjaus, tiek Londono Vest Endo scenose, o kai kurių dainų, kaip antai „Aquarius“ ir „Good Morning Starshine“, populiarumas lėmė projekto komercinę sėkmę – buvo parduota beveik 3 mln. autentiško Brodvėjaus trupės įrašo egzempliorių.

Nepaisant socialinių ir politinių pokyčių, įvykusių nuo miuziklo sukūrimo, tokios temos kaip rasizmas, branduolinio karo baimė, taip pat nepagarba Jungtinių Valstijų vėliavai priartina kūrinį prie šių laikų politikos diskurso.

Miuziklo „Plaukai“ sukūrimo penkiasdešimtmečiui skirto pastatymo premjera įvyks spalio 17 d. Spektaklis bus rodomas iki kitų metų sausio 13 d.