Jau ketvirtį amžiaus Hassanas Aisras medžiagų savo kūrybiniams sumanymams ieško Amano gatvėse – tiek tiesiogine, tiek perkeltine prasme. Menininkas renka smulkias šiukšles, kurias vėliau transformuoja į meno kūrinius.

Tai gali būti stiklo šukės, popieriaus skiautės, išmesta folija. Hassano rankose šie niekam nereikalingi objektai atgimsta naujam gyvenimui.

Pavyzdžiui, didžiuliu Uolos kupolo – trečios pagal svarbą islamo pasaulio mečetės po Mekos ir Medinos, pastatytos ant Šventojo kalno – modeliu.

Šiam projektui įgyvendinti menininkas sugaišo trejus metus ir panaudojo neįsivaizduojamą kiekį alyvuogių ir datulių kauliukų. Jų siuntėsi net iš užsienio. Kurdamas Mekos mečetės modelį, kūrėjas panaudojo kelis tūkstančius bulvių traškučių pakuočių.

Anot 53 metų Jordanijos piliečio, jam svarbu savo darbais ne tik įamžinti šalies istoriją ir kultūrą, bet ir atkreipti dėmesį į aplinkos apsaugą.

H. Aisras džiaugiasi, kad jo kūryba apkeliavo kone visą pasaulį. Jo darbų paroda Amano Nacionalinėje bibliotekoje vyks iki spalio 25 dienos.