Pagrindine priežastimi, kodėl nusprendė nutraukti veiklą, cirko atstovai įvardijo menkstančius bilietų pardavimus ir augančias veiklos išlaidas.

„Atlikę daugybę nuodugnių skaičiavimų, apsvarstę visus už ir prieš, priėmėme labai sunkų sprendimą – gegužę „Ringling Bros. and Barnum & Bailey“ pakvies į paskutinius pasirodymus“, cirko puslapyje internete rašo „Ringling Bros. and Barnum & Bailey“ valdančio „Feld Entertainment“ vadovas Kennethas Feldas.

2016 metų gegužę minėtasis cirkas buvo priverstas atsisakyti dramblių pasirodymo. Sprendimą lėmė gyvūnų teisių aktyvistų cirkui iškelta byla. Nors teismas ir nusprendė, kad cirko veikla ir nežalinga, jam skirta šimtus tūkstančių siekianti bauda.

Šeštadienį išplatintame K. Feldo pareiškime pabrėžiama, kad, atsisakius dramblių pasirodymų, bilietų pardavimai dar suprastėjo.

PETA po 2016 metų gegužės mėnesį priimto cirko sprendimo sakė, kad „jis žymi bene liūdniausių pasirodymų su laukiniais gyvūnais visame pasaulyje pabaigą“ ir paragino kitus cirkus pasekti šiuo įkvepiančiu pavyzdžiui.

Aktyvistai neretai protestuodavo prie cirko pasirodymo vietų ir taip atbaidydavo dalį potencialių žiūrovų.