24 m. Ranitos Roy nuotrauka, kurioje ji užfiksavo savo brolį, nugalėjo konkurse, ir ji laimėjo stipendiją mokytis pas vieną geriausių kelionių fotografų Timothy Alleną.

Ranita, kuri yra iš Andulo – nedidelio žemdirbių miestelio netoli Kalkutos – svajoja tapti pasaulinio garso fotografe, o prieš ketverius metus ji net neišgalėjo nusipirkti fotoaparato. Ji pasiskolino aukštos kokybės fotoaparatą iš pusbrolio, nes fotografuodama tikėjosi įveikti depresiją. Dabar fotografiją ji apibūdina kaip meditacijos formą.

Ranita šeimoje buvo auklėjama tradiciškai – tai reiškia, kad artimieji tikėjosi, jog baigusi mokyklą ji ištekės ir susilauks vaikų. Tačiau mergina tėvams aiškino, kad toks scenarijus ne jai.

Kai Ranita įtikino savo tėvą, kad fotografija jai nėra paprastas hobis, o veikla, į kurią ji norėtų gilintis, tėvas jai išsimokėtinai nupirko paprastą, pradedantiesiems fotografams skirtą skaitmeninį fotoaparatą.
Šeimos draugas, taip pat besižavintis fotografija, tapo jos mokytoju ir paskolino savo aukštos kokybės fotoaparatą, kuriuo ji ir užfiksavo prizus pelniusius kadrus.

Tačiau Ranitai nusprendus dalyvauti konkurse, iš pradžių kilo nesusipratimas, nes ant kadrų metaduomenų buvo nurodytas fotoaparato savininko vardas.

Laimei, šį nesusipratimą lengvai pavyko išsiaiškinti (užteko vieno skambučio telefonu). R. Roy nuotraukos sužavėjo komisijos narius.
Praeitą savaitę Ranita Roy nuvyko atsiimti apdovanojimo į Šardžos miestą Jungtiniuose Arabų Emyratuose, kur vyko tarptautinė fotografijos paroda „Xposure“.

Tai pirmoji Ranitos kelionė į užsienį iš gimtosios Indijos, kurioje ji gyvena ir studijuoja aplinkosaugą bei dirba jogos instruktore.