Pastaruosius trejus metus 34 cm aukščio ir 3,85 kg svorio prizus, kurie teikiami už nuopelnus kine, gamina „Polich Tallix“ Niujorko valstijos šiaurėje ir „Epner Technology“ Brukline.

Gamybos procesas trunka tris mėnesius ir pereina bent kelis etapus. Jie prasideda nuo trimačiu spausdintuvu atspausdintų vaškinių statulėlės modelių. Po to jie 10 kartų pamirkomi į keramiką ir kaitinami krosnyje, kad susiformuotų kevalas. Tuomet į kevalą supilama karšta bronza. Kai ji atvėsta, keraminis kevalas nudaužomas.

Vėliau laukia šlifavimas ir statulėlės poliravimas iki veidrodinio blizgesio.

Iš čia statulėlės vežamos įmonei „Epner Technology“, kur padengiamos 24 karatų auksu.

Šioms statulėlėms naudojamas auksas yra toks pat, kokį NASA pastaruosius 35 metus naudoja GOES orų palydovams ir Hablo bei Jameso Webbo kosmoso teleskopų infraraudonųjų spindulių kameroms. Tai užtikrina įmonei ypatingą vietą kosmoso ir Holivudo pasaulyje.

Kiekvieną dieną „Epner“ padengia auksu penkias statulėles, o jų būna apie 60. Kiekviena statulėlė yra kruopščiai tikrinama. Kiekvienam kiekvienos kategorijos nominantui taip pat gaminamos vardinės lentelės, kurios „Oskarų“ teikimo naktį per Gubernatoriaus pobūvį pritvirtinamos prie laimėtojo statulėlės pagrindo.

Kai „Oskarai“ padengiami auksu, jie grįžta pas „Polich Tallix“ komandą, kuri pritvirtina juos prie bronzinio pjedestalo. Šių statulėlių laimėtojai Kalifornijos Holivudo mieste bus skelbiami kovo 4 dieną.