Buvęs banko darbuotojas 37-erų Thomasas Hui komunistinės tematikos aksesuarus perka ir jais prekiauja nuo 2008 m.

Šiaurės Korėjoje būtina ant rūbų užsisegti tokį ženkliuką, nes tai – pagarbos ir lojalumo lyderiui simbolis. Į užsieniečių rankas tokie ženkliukai patenka retai, nes ganėtinai sudėtinga juos išvežti iš šios šalies.

Th. Hui domisi šia komunistine šalimi nuo vaikystės, o 2008 m. jis pirmą ir kol kas vienintelį kartą lankėsi kaip turistas Šiaurės Korėjoje.

Nors grįžęs iš kelionės namo jis neparsivežė ženkliukų ar smeigtukų, neilgai trukus jis ėmė tokius ženkliukus pirkti ir prekiauti gautais iš internetinių bendruomenių bei parduotuvių ir įsigytais iš kintiečių, turinčių verslo santykių su Šiaurės Korėjos gyventojais.

Šių ženkliukų kainos svyruoja nuo kelių šimtų Honkongo dolerių (100 Honkongo dolerių prilygsta 13 JAV dolerių) iki apie 5 tūkst. Honkongo dolerių (645 JAV dolerių).

Th. Hui pripažįsta, kad būtų neįmanoma iš Šiaurės Korėjos valdininkų gauti patvirtinimą dėl jo kolekcijos autentiškumo, tačiau jis sulaukė šios šalies patarėjo ir dviejų akademikų, atliekančių su šia atsiskyrėliška šalimi susijusius tyrimus, įvertinimo.

Be to, savo kolekciją prieš dvejus metus jis paskolino Taivanui, kur buvo surengta Šiaurės Korėjos temai skirta paroda.