Paryžiuje jau 66 metus veikiantis „Crazy Horse“ kabareto teatras Singapūre savo padalinį atidarė 2005 metais, kai miestas-valstybė bandė susitapatinti su turizmo traukos centro įvaizdžiu. Deja, kabareto klubas savo auditorijos taip ir nesurado, tad po dvejų metų veiklą nutraukė.

Šią savaitę kabaretas su trenksmu grįžo į Singapūrą ir pristato programą „Forever Crazy“, kurią sudaro įsimintiniausi ir publikos labiausiai pamėgti numeriai iš viso kabareto repertuaro. Neseniai programa žavėjo žiūrovus Australijoje.

„Crazy Horse“ gastrolių vadovas Markas Brady‘is tikina, kad Singapūro pareigūnai kabareto programos cenzūruoti nebandė.

Po spalio 13 dieną įvykusios vadinamosios raudono kilimo premjeros žiūrovai prancūzams negailėjo pagyrų. Buvo tokių, kurie sakė, kad apie nuogybes scenoje net nesusimąstė, ką jau kalbėti apie pasipiktinimą.

Visi kalbintieji vienbalsiai sutiko, kad Singapūras keičiasi į gerą ir tampa atviresnis pasauliui.

Singapūre, kurio valdžia pasisako už socialinį stabilumą, menas, pramogos ir žiniasklaida kontroliuojami itin griežtai. Praeitais metais, reaguojant į visuomenės skundus, iš miuziklo „Vargdieniai“ buvo pašalinta scena, kur platoniškai į lūpas pasibučiuoja tos pačios lyties asmenys. Singapūre dviejų vyrų lytiniai santykiai užtraukia baudžiamąją atsakomybę.

Singapūre „Crazy Horse“ pasirodymus rengs 12 vakarų iš eilės. Kita gastrolių stotelė – Makau. Į pasirodymus įleidžiama tik vyresnė nei 18 metų publika.