2015 metais legalaus muzikos atsisiuntimo mastai, lyginant su 2014 metais, Jungtinėje Karalystėje išaugo net 82 proc. Tai reiškia, kad britai įvairiais skaitmeniniais formatais internete įsigijo net 26,8 mlrd. dainų.

Remiantis BPI duomenimis, internetu atsisiųsta muzika sudaro 54 proc. visų Jungtinėje Karalystėje įsigytų muzikos įrašų.

„Metų būta tiesiog fantastiškų, už tai reikia dėkoti nuostabiems britų atlikėjams ir muzikos kūrėjams. Galima pasigirti – net 7 iš 10 geriausiai parduotų albumų (tiesą sakant, net 15 iš 20) išleista būtent Jungtinėje Karalystėje, britų atlikėjų. Jiems puikiai sekėsi visame pasaulyje. Apie Adele fenomeną žinome visi, apie ją ir jos sugrįžimą daug rašyta. Jungtinėje Karalystėje per 6 savaites ji pardavė net 2,5 mln. naujo albumo „25“ kopijų, JAV per tą patį laiką – 7 mln., kaip ir kitur pasaulyje. Džiugi žinia ta, kad parduota jau 10 mln. Edo Sheerano albumo „Multiply“ kopijų, tai tiesiog neįtikėtina. Be to, Edas ir kitas mūsų pasididžiavimas Samas Smithas Jungtinėse Valstijose pardavė po 2 mln. albumų. Taigi tai ne tik britų sėkmės istorija – tai pasaulinio masto sėkmės istorija“, - tikino BPI ryšių su visuomene skyriaus vadovas Gennaro Castaldo.

Aštuntus metus iš eilės stabiliai auga ir vinilinių plokštelių pardavimai. Fiksuojamas augimas siekia 64 proc. – tai reiškia, kad vien 2015 metais Jungtinėje Karalystėje nupirkta 2,1 mln. tokių įrašų. Kaip pažymi ekspertai, šiuo metu vinilinių plokštelių paklausa siekia 21 metus nematytas aukštumas.

Kodėl vinilinės plokštelės išgyvena tikrą renesansą? HMV – bene didžiausia vinilinių plokštelių parduotuvė visoje Jungtinėje Karalystėje. Hermanas Renesas – melomanas, užtiktas beklaidžiojantis plokštelių džiunglėse.

„Galimas paaiškinimas– plokštelės tarsi grąžina prisiminimus, nors dabar tokį įrašų formatą renkasi ir šiuolaikiniai muzikos kūrėjai. Kaip ten bebūtų, man tiesiog patinka klausytis būtent tokių įrašų. Jie ypatingi, šiltesnis skambesys“, - pasakojo melomanas Hermanas Renesas.

2015 metais švelnėjo ir kompaktinių diskų pardavimų mažėjimas – per metus parduota 53,6 mln. vienetų. Tai tik 3,9 proc. mažiau nei 2014 metais. Be to, šis skaičius vis dar sudaro 66 proc. visų Jungtinėje Karalystėje nupirktų albumų.