Keturias dienas „Muzikos salėje“ vyks gyvos muzikos koncertai, naujausių lietuviškų albumų pristatymai, diskusijos, neformalūs susitikimai su muzikantais bei muzikos įrašų mugė.

Grupė „Garbanotas Bosistas“ šioje erdvėje pristatys praėjusiais metais išleistą albumą „Above Us“. Kaip prasitaria grupės nariai, broliai Šarūnas ir Mantas Joneikiai, „Muzikos salėje“ jie dalinsis ne tik savo muzika, bet ir nedideliu literatūriniu leidiniu. Tiesa, jo žanro, kolkas vieningai neapibūdina: „Mini knyga, žurnaliukas, romanas“.

„Šiais laikas viskas susipina – tekstai, vaizdai, garsai. Kuo toliau, tuo labiau viskas pinsis“, - sako Mantas Joneikis.

Praėję metai šiems „gėlėto“ roko atlikėjams buvo itin aktyvūs ir sėkmingi. Savo naujajį albumą „Garbanotas Bosistas“ pristatė didžiausiuose Europos muzikos industrijos festivaliuose Didžiojoje Britanijoje, Slovėnijoje bei Vokietijoje.

Grupė buvo nominuota keturiose M.A.M.A. apdovanojimų kategorijose ir pelnė Metų alternatyvos titulą. Neseniai pasklido žinia, kad pavasarį „Garbanotas Bosistas“ pakviesti dalyvauti viename ryškiausių Europos kultūros renginių - „Tallin Music week“.

Gyvas „Garbanoto Bosisto“ pasirodymas ir susitikimai su klausytojais - vasario 26 dieną „Muzikos salėje“, Tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje.

Projektą „Muzikos salė“ organizuoja Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA. Projektas iš dalies finansuojamas LR Kultūros ministerijos Kūrybinės veiklos, autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos programos lėšomis.