Vienas iš koncertuose skambėjusių kūrinių – padūkęs ir akademiškas klasikinės muzikos normas laužantis „Godzilla Eats Las Vegas! – Europoje atliktas pirmą kartą. Beveik 1900 žiūrovų tris vakarus stebėjusių choro „Bel Canto“ koncertus liko sužavėti šiuo kūriniu, privertusiu publiką nustebti, susižvalgyti ir galiausiai prapliupti juoku.

Kūrinio autorius – vienas garsiausių pasaulyje šiuolaikinių JAV kompozitorių, „Grammy“ laureatas Eric Whitacre. Dėl kūrinio atlikimo teisių choro „Bel Canto“ prezidentas Audrius Valatkevičius su kompozitoriaus ir dirigento prodiuserių komanda derėjosi daugiau nei pusę metų.

Pats autorius šią savo kompoziciją vadina „visiškai absurdiška“ ir pateikia ją kaip pokštą. Šis žaismingas ir padūkęs kūrinys – tarsi iš įvairių garsinių atkarpų sudėta mozaika, kurioje kontrastingos ir kartais iki skausmo pažįstamos, charakteringos muzikinės detalės sumestos kartu nepaisant jokių dėsningumų, išskyrus paties autoriaus sugalvotą pasakojamos istorijos scenarijų.

Atliekant kūrinį, Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje susirinkusi publika išgirdo ir panikos riksmų, šūksnių, ir tarsi iš niekur atsirandančių mambo bei tango ritmų, taip pat ir mažų Frank Sinatra, Way Newton ir net P. Tchaikovsky muzikos fragmentų. Fantazijos kupinai Godzilos istorijai pavaizduoti Eric Whitacre pasitelkia apie trisdešimt skirtingų muzikos stilių, žaibiškai keičiančių vienas kitą ir taip sukuria beprotiško Godzilos vizito Amerikos „nuodėmių mieste“ nuotaiką.

„Godzilla Eats Las Vegas!“ kompozitorius sukūrė 1996 m., tačiau 2015 m. kūrinį aranžavo naujai kartu su kitu JAV kompozitoriumi Jonathan Newman. Naujos kūrinio versijos premjera įvyko 2015 m. gegužę Minnesota, JAV. Tų pačių metų pabaigoje kompozitorius chorui „Bel Canto“ suteikė teisę pirmą kartą pristatyti kūrinį Lietuvoje, tokiu būdu tampant pirmuoju choru Europoje, atlikusiu naują „Godzilla Eats Las Vegas!“ versiją.

Choras „Bel Canto“ kūrinį atliko kartu su Lietuvos kameriniu orkestru (meno vadovas Sergej Krylov), papildoma orkestro sudėtimi ir mušamųjų grupe „Giunter Percussion“.

Kūrybinė grupė: Artūras Dambrauskas (choro “Bel Canto“ meno vadovas ir vyriausias dirigentas); Audrius Valatkevičius (choro prezidentas ir vyriausias prodiuseris); Jonas Juozapaitis (Video ir video montažo režisierius); Šarūnas Burža (Vyriausias operatorius); Mykolas Lėckas (Šviesų dailininkas). Audio įrašą atliko Artūras Pugačiauskas ir Valdas Karpuška; garso suvedimas ir masteringas atliktas studijose „AP Sound Design“ ir „UP Records“. Garso režisierius Artūras Pugačiauskas, draugiškai padedant Kiprui Mašanauskui.

Choro „Bel Canto“ koncertas nufilmuotas ir įrašytas gyvai 2015 m. gruodžio 21 d. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje.