Tenka pripažinti, kad šis hobis tikrai neeilinis, tačiau 28 metų buvęs karys Radhwanas al Hassnawi sako, kad jo kuriamos miniatiūros skirtos išreikšti pagarbą kovos draugams.

Jo miniatiūros vaizduoja kovos scenas iš 2003 metais prasidėjusio karo, kai Jungtinių Valstijų vadovaujama koalicija įveržė į Iraką ir nuvertė Saddamo Husseino režimą. Į konfliktą taip pat įsivėlė sunitai, šiitai ir „Al Qaeda“, tad galiausiai jis virto religine ir politine kova, pražudžiusia tūkstančius nekaltų žmonių.

Svarbu tai, kad miniatiūros nebūtinai vaizduoja vien agresiją ir smurtą.
Štai vienoje iš daugybės scenų vaizduojami kariai ir juodos spalvos „Humvee“ šarvuotis. Jis pažymėtas elitinių Irako kovos su terorizmu tarnybų skiriamaisiais ženklais.

Radhwanas al Hassnawi sako, kad jis tokius miniatiūrinius modelius gaminti pradėjo supratęs, kad tuo laisvalaikiu užsiima ir keliasdešimt vietinių. Jie noriai sutiko pasidalinti žiniomis ir pamokyti, kaip tai reikia daryti.
Dabar jaunas vyras kuria mažytes pačios įvairiausios karinės technikos kopijas. Dalis atgyja iš atminties, dalis – bandant atkartoti nuotraukas.