Siunčiamos svarbios socialinės žinutės visuomenei

B.Lastausko kuriami tekstai dažnai yra pilni humoro, tačiau tuo pačiu siunčiantys svarbias socialines žinutes. Tekstuose piktai aprašomos elektroninės cigaretės, pašiepiami narkotikus vartojantys žmonės. Pirmiausia, anot pašnekovo, taip yra todėl, kad auditorijai, sekančiai jo kuriamą turinį, šie dalykai yra aktualūs ir lengvai atpažįstami.

„Aš nebandysiu apsimesti, kad aš pradėjau dėl to, kad aš norėjau visuomenės sveikata rūpintis. Ne, aš pradėjau dėl to, kad aš naudojau tas detales, kurios atpažįstamos“,– teigia B.Lastauskas. Jo nuomone, apie šias problemas dar vis kalbama šiek tiek su baime, žmonėms baisu pripažinti, kad jų aplinkoje tai yra, kadangi nenori turėti nemalonumų.

„Matau tikrai tas problemas“,– sako tinklaraštininkas. Nors neapykanta elektroninėms cigaretėms yra labiau komiška, tačiau tai, anot jo, taip pat yra problema ir kad sunku jausti tam saiką, yra faktas.

„Norisi, kad kažkokią pridėtinę vertę tavo tos siunčiamos žinutės sukurtų visuomenei. Tai dabar stengiuosi atkreipti į tai dėmesį. Mano tikslas yra labiau ne šviesti ir edukuoti, bet atkreipti dėmesį būtent į problemas“,– atvirauja laidos pašnekovas.

Dėmesys į įvairias problemas atkreipiamas kuriant personažus

Istorijose B.Lastauskas aprašo įvairius personažus ir pateikia jų istorijas. Tekste aprašoma situacija su visomis detalėmis, kuri tikrai galėtų būti tikra. „Aš augau Vilniuje, aš mačiau žmones, kurie tai daro ir autmoatiškai pradedi matyti archetipus, kokie jie yra, kaip jų gyvenimai atrodo“ ,– pasakoja vyras.

Jis teigia, kad šios istorijos leidžia žmonėms atpažinti save ir susimąstyti. Žmonės dažnai parašo, kad perskaitę tam tikrą istoriją, jie vis dažniau atsisako savo priklausomybių ar sumažina jų vartojimą.

Privalu pasirinkti tinkamus žmonės savo gyvenime

„Kai tu esi tokioje bėdoje, turi problemų ar su alkoholiu, ar narkotikais ar su nesvarbu kuo, tai aplink tave būna žmonės, kurie irgi jų turi. Nes tiesiog automatiškai taip pasirenka.“,– teigia B.Lastauskas. Jis nori, kad žmonėms, kurie skaito jo tekstus, jis galėtų būti tas draugas, kuris pasakys: „seni, kam tu su jais būni? Kodėl tu būni? Kam tau reikia?“.

„Tu turi būti su žmonėmis, su kuriais tu gali jaustis patogiai, iš kurių gauni kažkokios naudos, gal profesinės, gal tiesiog asmeninės – gali gerai išsikalbėti“,– sako vyras. Tačiau, jo nuomone, jei aplink esantys žmonės veda į pražūtį, su tokiais žmonėmis nereikia būti.