„Moteris, su keturiais vaikais, turėdama didelį gražų namą tikrai nebėgs, jeigu yra viskas gerai“,– sako laidos pašnekovė. Tačiau moteris matė, kad vieną dieną gali įvykti tragedija ir jai teko priimti sprendimą palikti savo namus.

Pasidalinusi savo istorija viešai, V.Paltanavičienė sulaukė daug panašių moterų istorijų. „Moteris gyvena dėl vaikų, ar ne? Kenčia smurtą, užgauliojimus, o tie vaikai auga ir užaugę jie yra nelaimingi – tai čia geriausiu atveju. Ir jie ačiū nepasako tėvams už tą visą pasiaukojimą, toms mamoms“,– mintimis dalijasi V.Paltanavičienė.

Dėl smurto atvejų šeimose, nuo šių metų liepos 1d. Lietuvoje įsigaliojo įstatymo pakeitimas – smurtaujantis asmuo šeimoje yra iškart iškeldinamas iš gyvenamosios vietos. Šis įstatymo pakeitimas leidžia moterims jaustis saugesnėmis.

Visgi ne visi įstatymai yra iki galo apgalvoti. „Logika su praktika prasilenkia. Jis negali prie manęs artintis, bet jis turi pilną teisę bendrauti su vaikais. Vaikų teisės sprendžia, kaip jis tada turi pasiimti tuos vaikus iš manęs, kada niekas nenori kištis ir padėti“,– pasakoja keturių vaikų mama.