Dabar atlikėja pristato devintąjį studijinį darbą „Closer to the People“. T. Tikaram ritmenbliuzo grupė, įrašinėdama šį albumą, į pagalbą pasitelkė prodiuserę Angie Pollock, kuri prieš tai dirbo su „Goldfrapp“ ir Goetzu Botzenhardtu, bendradarbiavusiu su „Faithless“. Rezultatas – unikalus ir brandus skirtingų muzikos stilių kokteilis.

Vokietijoje gimusi, tačiau ankstyvoje paauglystėje su šeima į Angliją persikėlusi T. Tikaram šlovės paragavo sulaukusi vos 19 metų. Kalbėdama apie stulbinamą karjeros pradžią ir situaciją XX amžiaus pabaigos muzikos pasaulyje, dainininkė „Reuters“ patikino esanti labai dėkinga likimui už galimybę tobulėti kaip menininkei.

Debiutinis T. Tikaram albumas „Ancient Heart“ Vokietijos ir Austrijos perkamiausių albumų sąrašuose užkopė iki pirmosios vietos. Jungtinėje Karalystėje jis buvo trečias perkamiausias, o Jungtinių Valstijų tope – 59-as.

Nepaisant pirmųjų metų muzikos pasaulyje sėkmės, po 1991 metais pasirodžiusio trečiojo jos studijinio albumo „Evertbody‘s Angel“, panašu, kad sėkmės paukštė nuskrido – jos kūryba didesnio dėmesio nesulaukė. Išleidusi šeštąjį albumą „The Cappuccino Songs“, 1998 metais T. Tikaram nusprendė muzikinėje karjeroje padaryti pertrauką.

Naujausias T. Tikaram albumas „Closer to The People“ buvo pristatytas kovą. Šią vasarą dainininkė ir dainų kūrėja ne tik pasirodys įvairiuose festivaliuose Jungtinėje Karalystėje ir visoje Europoje, bet ir tikisi produktyviai padirbėti įrašų studijoje.