„Buvo labai daug triukšmo dėl alkoholio, visokių įstatymų ir draudimų. Manau, reikia padaryti taip: dirbi, deklaruoji pajmas, moki mokesčius, gali pirkti alkoholį. Alkoholį gali pirkti tik kortelė, jokių grynųjų. Atėmė teises už vairavimą išgėrus? Negali pirkti alkoholio“, – savo idėja Lietuvai dalijosi A. Mamontovas.

Jo tikinimu, gyvename šiuolaikiniame pasaulyje, kur, už prekes atsiskaitant kortele, visą informaciją galima matyti. Tad, anot jo, ir sureguliuoti: kam parduoti alkoholį, o kam ne – yra paprasta.

„Perki kortele ir ekrane užsidega varnelė, kad šitas žmogus negali pirkti, nes jam atimta teisė vairuoti“, – šyptelėjo apie savo idėją kalbėdamas A. Mamontovas.

O kokia jo antroji idėja Lietuvai? A. Mamontovas apvertė studijoje, ant stalo, stovėjusį puodelį, ir pradėjo pasakoti apie Egipte stovinčias piramides. Vėliau pagriebė šalia stovėjusį fotelis ir jį padėjo ant studijos stalo krašto pasakodamas, kad Lietuvai reikia dar didesnės piramidės nei tos, kurios turistus iš viso pasaulio vilioja į Egiptą.

„Jūs žiūrit kokį turizmo gidą ir matot: viena piramidė tokia, o kita – tokia, – kalbėjo į puodelį ir fotelį rodydamas laidos svečias. – Prie kurios Jūs važiuotumėt?“