Vienas fotografas mėgėjas iš Kinijos Dzilino provincijos nusprendė visą savo laiką skirti kalnų grandinės, esančios prie Kinijos ir Šiaurės Korėjos sienos – Čangbaišano – kismo dokumentavimui fotoaparatu.

Zhou Yongshengas visada dirba vienas. Pasitelkęs fotoaparatą, trikojį ir įvairius objektyvus, jis fotografuoja ir filmuoja ne tik kraštovaizdį, bet ir ekosistemos virsmus.

Zhou Yongshengas sako, kad iš pradžių nei šeima, nei bičiuliai jo užsiėmimo rimtai nevertinę. Manė, kad jis tiesiog švaisto laiką ir turėtų susirasti „rimtą“ hobį. Nepaisant to, meilės fotografijai ir kalnams toks neigiamas požiūris nenumaldė. Ryšio su kalnais, kurį jaučia nuo mažų dienų, vyras teigia negalintis nusakyti žodžiais – esą tai reikia pajausti.

46 metų fotografas mėgėjas beveik pusę metų praleidžia tiek kalnų papėdėje, tiek viršukalnėse pasistatytoje palapinėje. Jis fiksuoja ne tik pokyčius, kuriuos kalnai išgyvena keičiantis metų laikams, bet ir dokumentuoja pastebimus ekologinės sistemos kismus.

Čangbaišano kalnus vyras fotografuoja ir filmuoja pastaruosius 16 metų. Zhou Yongshengas atvirauja, kad viskas prasidėjo kaip paprastas hobis, kuris neilgai trukus tapo vienu iš svarbiausių dalykų jo gyvenime. Jis sako norintis bent jau tokiu būdu atsidėkoti Gamtai, už tai, ką ji davusi jam. Ir žada, kad kalnus fotografuos tol, kol leis sveikata.