Pranešama, kad per artimiausias kelias dienas į laukinę gamtą bus grąžinta dar keturiolika lokiukų.

Jų priežiūros centras, įsikūręs miško tankmėje maždaug už 450 kilometrų nuo Maskvos, per metus pasirūpina maždaug 12 našlaičiais likusių lokiukų.
Centro darbuotojai iš visų jėgų stengėsi, kad mažyliai augtų kuo labiau natūralią primenančioje aplinkoje, ir vėliau jiems būtų lengviau grįžti į tikruosius namus miškuose.

Nuo sausio iki balandžio mažyliai gyveno šiltoje patalpoje ir buvo maitinami iš buteliuko. Vėliau jie perkelti į aptvertą teritoriją miške, kur išmoko patys susirasti maisto.

Mažylių prižiūrėtojų teigimu, jie į centrą priima tik tuos lokiukus, kurie su žmonėmis praleido maždaug mėnesį. Tie, kurie su žmonėmis gyvena ilgiau, praranda savarankiškumą ir, paleisti į laisvę, dažniausi grįžta į žmonių gyvenamąsias vietas. Dažniausiai dėl grėsmės tokius paklydėlius tenka užmigdyti.

Prieš mažylius paleisdami į laisvę, centro darbuotojai juos aprūpino specialiais lustais, paimti biometriniai mėginiai. Atlaikę šiais procedūras, lokiukai perkelti į specialius konteinerius, kuriais nukeliavo į mišką.