Po dešimtmečiais trukusio nevaldomo ekonomikos augimo Kinijos vadovybė yra prisiekusi kovoti su blogėjančia aplinkos būkle, įskaitant oro taršą, kuri tvyro daugelyje šalies didmiesčių.

Įspėjimas buvo paskelbtas tuo metu, kai Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Ban Ki-moonas per tarptautinį beveik 200 valstybių viršūnių susitikimą Paryžiuje įspėjo, kad šalių vyriausybės turi pasiekti griežtą susitarimą, kuris apribotų pasaulinį atšilimą.

Internete paskelbtame pranešime Pekino savivaldybė raudonomis pavojaus dienomis nurodė nutraukti visus statybų darbus lauke ir paragino uždaryti mokyklas.

Prie Pekino universiteto įsikūrusi vidurinė mokykla antradienio rytą uždarė savo vartus ir buvo tuščia, išskyrus kelis darbuotojus.

Įspėjimas, paskelbtas po praėjusią savaitę tvyrojusio tiršto smogo, 22,5 mln. gyventojų turinčioje Kinijos sostinėje taip pat įvedė apribojimus tam tikroms transporto priemonėms.

Raudona signalas buvo paskelbtas po oranžinio, kuris galiojo šį savaitgalį. Keturspalvė Kinijos įspėjimo dėl taršos sistema dar turi geltoną ir mėlyną spalvas, kurios žymi mažesnius taršos lygius.