Ir iš tiesų - tai puiki vieta ne tik besidomintiems šia sritimi, bet ir moksleiviams, atsargiai svajojantiems apie ateitį aviacijos pasaulyje. Lietuvos aviacijos muziejus įkurtas 1990 metais.

Jis tikrai gali pasigirti savo kolekcija – beveik 20 tūkstančių eksponatų, iš kurių net 40 - skraidymo aparatai. Čia taip pat galima pamatyti natūralaus dydžio legendinės „Lituanicos“ kopiją, sportinių lėktuvų ir Karinių oro pajėgų sraigtasparnių. Supažindinti lankytojus su aviacijos istorija padeda ir muziejaus modelių kolekcija. Tai 350 skirtingų modeliukų, sumažintų 72 kartus nuo originalaus jų dydžio.

Taip pat muziejus garsėja ir savo edukacinėmis programomis. Kai kurių iš jų metu lankytojai turi galimybę įlipti į sraigtasparnio bei lėktuvo treniruoklių kabinas ir pajunginėti tam tikrus mygtukus, pajudinti vairalazdę ir sužinoti, kaip valdymo įranga padeda lakūnams.

Viena iš siūlomų edukacijos programų – „Kodėl skrenda lėktuvas“ – ypač patraukia moksleivių bei studentų dėmesį. Taip pat muziejus bendradarbiauja su Priešgraisrine gelbėjimo tarnyba bei Lietuvos paramedikų asociacija, tad lankytojai turi galimybę susipažinti su jų profesijų specifika ir svarba.