2013 m. gruodžio 16 d. „OnePlus“ įkūrė buvęs „Oppo“ kompanijos viceprezidentas Pete Lau ir Carl Pei, o pirmasis telefonas pasirodė 2014 m. pavasarį. Mintis buvo labai paprasta – flagmanas už prieinamą kainą. Ir tuo metu 300 eurų kainuojantis telefonas, atrodė labai patrauklus pasiūlymas.

Oficiali prekyba Lietuvoje „OnePlus“ telefonais prasidėjo praėjusiais metais, o jį buvo galima įsigyti tik iš vienos telekomunikacijų bendrovės. Lietuviams tai kur kas patraukliau nei pirkti internetu. Reikia pačiupinėti ir įsitikinti, ar patinka.

Šiuo metu turiu „OnePlus 7 Pro” modelį, kuris yra brangiausias kompanijos modelis ir flagmanų žudiko titulą galima pamiršti. Kaina prasideda nuo 709 eurų ir kyla priklausomai nuo atminties. Jei ankstesni modeliai buvo pigesni, lyginant su kitų gamintojų flagmanais, tai mažesnė telefono kaina turėjo įtakos kai kuriems aspektams – prastesnis ekranas, mažesnė akumuliatoriaus talpa, silpnesnė kamera lyginant su konkurentais.

Šį kartą „OnePlus 7 Pro” – flagmanas visais atžvilgiais: tobulas ekranas, talpi baterija, stereo garsiakalbiai, viena iš geriausių kamerų telefone, o kaina vis dar mažesnė nei „Samsung“ ar „Huawei“ flagmanų su panašiais parametrais. Taigi, kuo sužavėjo šis „OnePlus 7 Pro” ir, ko pritrūko pasinaudojus juo mėnesį.