Šiuos rebusus narplioja „Įdomiosios inžinerijos“ vedėjai, kurie iš Kelių tyrimo instituto keliauja pas Lietuvos kelininkus ir klausia, kaip nereikia taisyti duobių ir provėžų.

Pirmieji Nepriklausomybės metai buvo sunkūs, galime suprasti norą ir sutaupyti, ir suremontuoti. Bet kaip prie provėžų prisidėjo klimato kaita?

Mūsų nebestebina žiemą pavasario orai, o pavasarį - žiemos orai. Meteorologai fiksuoja vieną po kito temperatūros rekordą. Taip ir kelininkai kas metus pastebi vis didesnės ir greičiau atsirandančias provėžas. Lyg to būtų maža, kelias turi kitą priešininką – šaltį.

Šaltis bei vanduo yra tas sprogstamas mišinys, kuris suardo stiklą, plieną ir asfalto dangą. Būtent vanduo ir šaltis yra duobių priežastis. Bet kaip reikia teisingai suremontuoti provėžą arba kelio duobę? Galvojate užasfaltuoti?

Nieko panašaus! Įsijunkite „Įdomiąją inžineriją“ ir sužinokite kaip nereikia remontuoti kelio duobių.

„Įdomioji inžinerija“ yra mokslo populiarinimo laidos „Mokslo sriuba“ dalis. Tai ne pelno siekianti jaunų žmonių iniciatyva populiarinti mokslą visuomenėje. „Mokslo sriuba“ kuriama bendradarbiaujant su Baltijos pažangių technologijų institutu.