Lėktuvas, pavadinimu „Solar Impulse 2“, Havajų Oahu saloje naujo skrydžio laukė nuo liepos. Ekspertai nustatė, kad tą kartą koją pakišo saulės elementų gedimas. „Solar Impulse 2“ saulės elementai dieną kaupia saulės energiją, kuri užtikrina, kad jis gali skristi ir naktį. Tokia technologija lemia, kad šis lėktuvas gali būti tinkamas itin ilgiems skrydžiams.

Lėktuvui pernai birželį pakilus iš Nagojos Japonijoje skrydžiui į Havajus (tai buvo septintoji ir rizikingiausia bandymo apskristi visą pasaulį atkarpa), saulės elementai perkaito. Inžinieriai tvirtino, kad jie paprasčiausiai neteisingai apskaičiavo temperatūros pokyčius ir termoizoliaciją, būtiną tropinio klimato sąlygomis, su kuriomis lėktuvas susidūrė kildamas iš Nagojos. Nepaisant to, skrydžių kontrolės komandai ir pilotui pavyko sėkmingai įveikti Japonijos ir Havajų atkarpą.

Vienvietis eksperimentinis saulės energija varomas „Solar Impulse 2“ į dangų naujai kelionės atkarpai – keturių dienų ir keturių naktų skrydžiui į Finiksą, Arizonoje – nekils iki pat balandžio pabaigos ar gegužės pražios. „Solar Impulse 2“ – pirmasis lėktuvas, galintis be degalų skristi tiek dieną, tiek naktį. Skelbiama, kad A.Borschbergas nešildomoje ir nehermetiškoje kabinoje miega trumpais 20 minučių intervalais – kai lėktuvas skrenda autopiloto režimu.