Prieš trejus metus Raimundas kartu su broliu įkūrė startuolį „Sprana“. Pirmieji metai buvo skirti investicijų paieškoms. Dabar prisiglaudę po lazerių komponentų gamybos ir prekybos įmonės „Altechna“ sparnu vyrai jau baigia kurti savo pirmąjį produktą.

„Gamybiniam verslui reikia gana nemažų pradinių investicijų, ypatingai aukštųjų technologijų srityje, - pasakojo R. Steponavičius. - Lietuvoje klesti ir įsivažiavo programinių sistemų imperija ir ji sėkminga. Čia investicijų reikia nedaug, tačiau pridėtinė vertė labai didelė. Tokį sektorių mažoje šalyje labai lengva pastumti į priekį – reikia tik gerų idėjų ir gerų komandų. Tačiau norint gamybinio verslo neišvengiamai reikia didelių investicijų“.

Šiuo metu „Spranos“ laboratorijoje jau supirkta technologijų daugiau nei už 1,5 mln. Lt. Joje – vienas iš geriausių amerikiečių siūlomų spektrometrų, leidžiančiu užrašyti labai platų spalvų diapozoną. Įmonė taip pat turi įsigijusi baltos šviesos lazerį.

„Dabar jo kaina apie 80 tūkst. Lt ir čia jau laikoma nebrangu“, - teigė R. Steponavičius.

Taip pat brolių laboratorijoje – ypatinga statinės ir dinaminės šviesos sklaidos tyrimo sistema, kurios antros nėra ne tik Lietuvoje, bet ir dideliu atstumu aplink ją.