„Tikėjomės, kad iš pradžių nebus visų žaidėjų, todėl šiemet daugiau jaunimo. Būtent dėl to pirmas dvejas rungtynes Klaipėdoje planavome su Naująja Zelandija ir Tunisu, kad pasižiūrėtume, kaip atrodo mūsų artimiausias rezervas. Ar aš tikėjausi 11? Tikrai tikėjausi daugiau, nes šis skaičius įnešė korekcijų ir į mano planus, nes sudėtinga su tiek žaidėjų padaryti visavertes krepšinio treniruotes. Todėl pirmas dienas teks mums šiek tiek pakoreguoti. Turim, ką turim. Neturime teisės skųstis – turime teisę tik dirbti“, – dėl susidariusios padėties ašarų lieti neketino 61-erių rinktinės vairininkas.

Antrą vasarą be nacionalinės komandos gali likti ir Donatas Motiejūnas, kuris toliau stiprina prieš metus operuotą nugarą ir nuo liepos 1 dienos tikisi sužinoti savo tolesnę NBA karjeros stotelę. Be to, šią savaitę 25-erių metų 213 cm ūgio kaunietis jauniesiems krepšininkams gimtajame mieste dar surengs ir savo vardo treniruočių stovyklą. Bet ties šia pavarde nacionalinės komandos treneris vis dar nededa minuso.

„Nenoriu prisikarksėti. Situacija nėra vienareikšmiška – galbūt kai kas paaiškės artimiausiomis dienomis: jis 28-ą dieną dar turės vykti į Hjustoną, kur jo laukia eilės pokalbių. Svarstyklės gali nusvirti į bet kurią pusę, tačiau kol jis nepasakė „ne“ – mes tikimės“, – mintimis dalijosi J. Kazlauskas.

Šią vasarą į Manto Kalniečio dublerio vietą pretenduos Adas Juškevičius ir trys naujokai – Mindaugas Girdžiūnas, Vaidas Kariniauskas bei Marius Grigonis.

„Mes visada ieškome, kas gali tinkamiau padėti pailsėti Mantui, kas jį pavaduos, ar, galų gale, nukonkuruos. Per tą laiką buvo įvairių bandymų – nenoriu nieko įžeidinėti, bet buvo daug nepasiteisinusių variantų. Tai veikia komandą, veikia ir stiprius žaidėjus – dėl to su naujais kandidatais norėsiu ilgiau pakalbėti, ko iš jų tikiuosi. Kelias visiems atviras – norime visus išbandyti, kad rinktinė būtų pajėgi kovoti su stipriausiomis pasaulio komandomis“, – savo viziją atskleidė J. Kazlauskas.