„Kiek save atsimenu, tiek visas mano gyvenimas ir kasdienės mintys susijusios su tuo“, - atviravo ji žurnalistui Rimvydui Valatkai.

Pritrenkiančią baleto karjerą padariusi artistė tikina, kad visada turėjo vieną spektaklį, dėl kurio jaudinosi labiausiai.

„Buvo atvejų, kai atsisakiau šokti spektaklius, nes negalėjau atlaikyti įtampos, prisipažindavau sau, kad man tai per sunku, vėliau gailėjausi, to sunkiausio spektaklio vietą užėmė antras pagal sunkumą“, - pasakojo ji.

E. Špokaitė išdavė sėkmės receptą, kaip jaustis kiekvieną dieną laimingai. Jos teigimu, kas rytą pabudus reikia suformuluoti sau konkrečią mintį, kad diena praeitų gerai. Kartais suveikia „paruoštukas“ - kadangi gyvena šiltuose kraštuose, kur nebūna žiemos, ji džiaugiasi, kad šviečia saulė. „Saulė pakylėja mane kaip žmogų“, - tikina ji.

Antroji mintis baleto artistės mintis - „kaip gera, kad mane supa tiek daug mažų vaikų“. Baleriną žavi, kad juose yra tai, kas nuostabiausia, jie toli nuo rūpesčių ir konfliktų, jie nuostabūs savo fantazija, tiek daug jėgos vaikų smalsume, džiaugsme, užsidegime.

Nepriklausomybės 25-mečio proga DELFI TV pristato projektą „Mano pergalės kelias“, kurio metu išgirsite apie 25 Lietuvos vėliavas ir jų savininkus. Projekte atskleidžiamos asmeninės istorijos apie laisvų žmonių pasiekimus ir lietuvišką trispalvę.

Projekto tikslas – parodyti, kad kiekviena Lietuvos vėliava yra skirtingo žmogaus istorija, talpinanti aistrą ir užsidegimą, vertus prisiminti darbus bei pasididžiavimo savo šalimi jausmą.

Vėliavų savininkus, aistringus savo srities profesionalus, kalbina ir istorijomis su jumis dalinasi Rimvydas Valatka.